Nederlandse Kampioen voor studenten


Vandaag de allerlaatste koersdag van het seizoen afgesloten met de Nederlandse titel voor studenten!

Ik reed tussen de categorieën Amateurs/Sportklasse/junioren. Er stond veel wind op het rondje wat zorgde voor waaiers. Maar na 30 km wedstrijd wist er een kopgroepje van 4 man zich af te schreiden van het peloton. Ik merkte dat dit het moment kon zijn en sprong met een man richting de kopgroep, uiteindelijk werd de koprgoep 8 man groot met daarin een teammaatje namelijk @StijnRuijter.

Er werd stevig doorgereden in de kopgroep en toen we de laatste ronde ingingen hadden we meer als 40 seconde voorsprong op het peloton. De winnaar kwam uit de kopgroep. Stijn probeerde nog weg te springen maar tervergeefs. Als 2e ging ik de laatste bocht door, de nummer 1 pakte een klein gaatje maar ik zette alle zeilen bij en reed naar zijn wiel en vervolgens eroverheen voor de streep, WAT EEN FANTASTISCH GEVOEL! Ik mag me nu trots de Kampioen van Nederland noemen bij de Studenten  Mooi om mijn seizoen als 2e jaars Junior zo af te sluiten #Cycling #