Meteen naar de inhoud

 

Dagelijks krijgen jij en ik het te horen, en er gaan tegenwoordig zoveel mythes rond dat je soms door de bomen het bos niet meer zie. Met z’n allen zijn we druk bezig met gezond leven en toch blijkt uit onderzoek dat elke generatie weer een beetje dikker en ongezonder word!

Niels van Ekeren is oud topsporter, heeft de minor sportvoeding afgerond en is gek van alles wat met voeding te maken heeft

Als oud topsporter had ik er dagelijks mee te maken en ik hoorde dan ook de raarste dingen voorbij komen, daarom probeer ik jou vanuit mijn ervaring mee te nemen in de wereld van voeding. Goede voeding blijft belangrijk, tenslotte moeten jij en ik blijven eten. Daarom is Voeding, back to basic, in het leven geroepen. Gewoon de basis om voeding weer simpel te maken voor jou en mij.

Voeding
mythes?

Je hoeft natuurlijk geen topsporter te zijn, je kent vast wel die ene collega die weer de nieuwste voedingstrend heeft gevonden. Jij en ik worden er mee dood gegooid, voedingsmythes, maar hoe zit het nou echt? Elke dinsdagmiddag behandelen we een nieuwe voeding mythe. En wat denk jij? Zit jij in team leugen of team waarheid?

Besproken mythes

Hier vind je alle voedingsmythes met uitleg en hoe het echt zit die in de afgelopen weken zijn langsgekomen. ´

Dinsdag 3 jan 2023:

Van Koffie droog je uit 

~

Leugen = Je lichaam verliest niet meer vocht als je koffie drinkt. Koffie voorziet je lichaam net als andere dranken van vocht. De cafeïne in de koffie zorgt er voor dat vocht je lichaam sneller verlaat, doordat het de nieren stimuleert. Je droogt dus niet uit van koffie. 

OFTEWEL wel vaker plassen maar je droogt er niet van uit

~

Logo voeding back to basic

Om geen foutieve informatie te verspreiden in het item Voeding Back To Basic worden alle voedingsmythes samen met voedingsdeskundige Suzanne Verwoert besproken.

Wil je nog meer weten over voeding? Check dan vooral Suzanne via de kanalen hieronder.

Stuur jouw mythe in

Hopelijk ben jij bent weer wat procentjes wijzer geworden en is de basis van voeding weer simpel. Heb jij een voedingsmythe en wil je echt weten hoe het zit, stuur hem op in de gratis 3FM app naar het kanaal KX radio op dinsdag tussen 3 en 5 uur smiddags of mail hem naar ekeren.niels @ outlook.com!