Ga naar de inhoud

De omloop van kempen in Veldhoven 2016

Vandaag de omloop van kempen in Veldhoven gereden. Het weer was niet te genieten, alleen maar regen en dus een heel glad pacours.

In het begin ging het meteen hard maar goed van voren mee kunnen koersen. Onder de wedstrijd heb ik wel meer dan 7 renners onderuit zien glijden. Maar alles kunnen ontwijken en mezelf goed overeind kunnen houden. Hier door lag ook alles al snel uit elkaar. Ik reed nu nog met een peloton van 15 man, de rest was er al af. Ik was goed bezig om de leidersprijs van 50 euro binnen te halen. Maar in een premie sprint gaf ik even te veel en op dat moment werd er gedemarreerd.

Ik moest even op adem komen maar daarna weer kop over kop gereden met andere jongens. Het gat werd kleiner en we hadden ze bijna terug, 2 man hadden een voorsprongetje. Maar op de rontonde gingen ze weer onderuit en we werden weer opgehouden.

Een van de koplopers schoof ook onderuit en dus nog maar een koploper. Uiteindelijk niet meer terug kunnen pakken en de leidersprijs verloren op 1 punt, in de sprint nog 3e geworden en dus net naast het podium beland met een 4e plek totaal. Maar wel een goed gevoel er aan overgehouden en een leuke/hectische wedstrijd meegemaakt.