Ga naar de inhoud

Portfolio

Sinds 2020 begeef ik mij in de podcast/radio branche, met mijn wielerpodcast (Wat als?! De Wielerpodcast) en ervaring bij de NPO campus, Roulette FM en RTV Utrecht heb ik op meerdere aspecten audiovaardigheden meegekregen. Daarnaast rondde ik in 2021 de Podcast Master Academy af. 

Naast audiobewerking ben ik sinds 2023 bij RTV Utrecht opgeleid in het maken van videoitems. Van videoitems bij de regionale waterpolo vereniging tot FC Utrecht. Alle kneepjes van het vak als camerajournalist kwamen langs. Vaardigheden zoals het interviewen van sporters, leveren van wielercommentaar op TV, regisseur bij de sportradio en het maken van een ware documentaire over de FC Utrecht Vrouwen. 

Sinds 2024 ben ik een afgestudeerd HBO Sportkunde management student met een topsport achtergrond die de mooiste verhalen doormiddel van audio en video wilt vertellen.

“Bij RTV Utrecht kreeg ik de kans om een ware documentaire te maken over de FC Utrecht Vrouwen”

Niels van Ekeren

De weg van de FC Utrecht Vrouwen

Ik maakte voor RTV Utrecht een vierdelige documentaireserie over de FC Utrecht Vrouwen en hun comback na tien jaar afwezigheid in de Eredivisie. In elke aflevering staat één speelster centraal. Van het talent Tami Groenedijk, de routenier Marthe Munsterman, de keeper Puck Louwes tot de coach Linda Helbling.

BEAT Cycling

Van febuari 2024 tot juni 2024 was ik verantwoordelijk voor drie grote campagnes voor BEAT Cycling club. Een wielerploeg die uitkomt op het laagste prof niveau van het wielrennen. Rondom de drie campagnes bedacht ik verschillende bijpassende podcastseries en Instagramcontent. Van partnervideo’s tot beter worden content en aftermovie’s van wedstrijden of events. 

Aftermovie events

Naast sport gerelateerde content maak ik ook bedrijfsvideo’s zoals deze aftermovie van de Algemene Ledenvergadering & werkconferentie van Ingrado. Met een aftermovie zoals deze geeft een bedrijf een mooie inkijk in hun doen en laten. Ben je opzoek naar een video zoals deze? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Unbound 2024

Mijn laatste grote project bestond uit het vastleggen van de grootste gravelkoers ter wereld, namelijk Unbound 2024. Dit deed ik voor het BEAT cycling team, naast partnercontent voor op de socials maakte ik ook documateriaal voor In het Wiel (AD).

Wieler-commentaar

Afgelopen jaar heb ik meerdere wielerwedstrijden van TV commentaar mogen voorzien bij RTV Utrecht. Samen met Rick van Manen deden we verslag over de Veenendaal-Veenendaal 2023, Arno Wallaard Memorial 2023 en 2024.

Instagram
Content

Afgelopen jaren heb ik diverse Instagram content gemaakt, van het NK tijdrijden, aftermovie’s van wielerevents tot het vastleggen van de gave avonturen op de fiets door heel Europa.