Meteen naar de inhoud

Internationale Oberösterreich junioren rundfahrt 2017

  • door

Gisteren de eerste etappe in Oostenrijk verreden, zat in het begin goed vooraan maar door een steek heb ik daarna teveel van achter gereden en toen die eindelijk weg was, kwam ik net te laat voor het eerste peloton, en dus belanden ik in het 2e peloton. Balen, en dus in de laatste ronde aangevallen omdat het gat niet werd gedicht, op de klimmetjes trok ik vol door en kwam ik al tussen de auto’s van het eerste peloton te zitten.

Toen hard afgedaald en wat risico’s genomen om terug te keren, met nog maar 10 of 20 meter verschil tussen mij en het eerste peloton viel ik stil op de steile klim. Jammer maar had het geprobeerd, was wel super vet om is tussen al die nationaliteiten te starten, vandaag een nieuwe kans, sta op 1,13, voor de witte trui en er kan nog van alles gebeuren.

Gisteren de 2e etappe in Oostenrijk gereden, 117 km met meer dan 1750 hoogtemeters en alleen maar regen, regen en nog is regen.

Vanaf het begin goed vooraan gereden en eigenlijk de hele wedstrijd attent geweest, ook op de klimmen zat ik goed mee, toen het brak kin ik jammer genoeg de kopgroep van 9 niet volgen maar wist ik wel in het klein overgebleven peloton te blijven van ongeveer 30 man, op het einde reden er nog 5 man uit ons pelotonetje weg, ik kon mee maar twijfelde te veel, uiteindelijk werd ik 14e van het peloton en dus 29e in de etappe 🙂 op 56 seconde achterstand van de koploper, goede zaken voor me klassement gedaan, sta nu 36e algemeen en 13e in het jongerenklassement.

Vandaag de laatste etappe met op het einde 2 km lang meer als 21 procent omhoog, afzien maar we gaan nog een keer knallen

Gisteren de laatste etappe in Oostenrijk gereden, om half 12 klonk het startschot en waren we klaar om te gaan.
Eerst reden we 4 omloopjesen daarna zouden we midden in de wedstrijd een klim van 21 procent krijgen en op het einde nog een flinke klim die 15 procent gemiddeld was over 2 km. In de eerste omloop reed ik weg met 2 jongens maar na het ingaan van de 2e omloop pakte ze ons weer terug, nog vaker geprobeerd weg te springen maar zonder succes. Dus maar even gaan sparen, halvewegen de wedstrijd volgde er eem klein klimmetje met een afdaling, ik ging als 5e de afdaling in en na het volgen van een 90 ° bocht schruiven de rijders voor me in elkaar en gaan onderuit, ik eroverheen en op me schouder gevallen en vervolgens weer op me benen terecht gekomen.

Ik pakte mijn bril van de grond en wou opstappen, maar ketting eraf, dus mechanieker helpen en ketting erop, weer proberen weg te komen, zak ik bijna door me voorwiel heen, 6 spaken door de midden dus ook een voorwiel wissel. Ik kon weer in de achtervolging met al meer als 2 minuten achterstand. Maar na 7 km tussen de autos keerde ik weer terug in het peloton. Een probleem me voorblad was schreef geslagen en dus moest ik van fiets wisselen, dus stoppen andere fiets en weer achtervolgen.

Net voor de klim van 21 procent keerde ik terug, maar na de klim verloor ik in de afdaling de aansluiting met het peloton, weer achter de autos. Nadat ik weer een beetje terug kwam versnelde de auto voor me en reed ik dus 60 km per uur op 20 meter achter de auto, gaat de auto vol op de rem, vol tegen de achterruit en dus was de race over en me klassement weg, prut, balen

Nu maar is vakantie houden en weer herstellen.