Meteen naar de inhoud

Isle of Man Youth tour in Engeland

Gisteren gestart in de Isle of Man Youth tour in Engeland. We begonnen met een proloog van 1.3 km over de boulevard. Na vol op de pendalen te hebben gestaan bleek ik 2.5 seconde te zijn verloren op de nummer 1 waarmee ik 16e algemeen kwam te staan.

Vandaag de 2e etappe van 107 km gereden, over een omloop van 10.6 km. Na 40 km koers ben ik in de aanval getrokken. Zo haalde ik veel punten voor de groene trui en wist ik uiteindlijk ook in de beslissende kopgroep te zitten. Samen met mijn teammaat lars wist ik het spelletje slim te spelen. 5 km voor het einde ben ik in de aamval getrokken. Eerst werd er gereageerd maar na eem bocht trok ik veel door en was ik vertrokken.

De laatste 2 km was vol wind tegen en dit was een nadeel. Ik ga mezelf vol maar 50m voor de streep wist er een iemand uit de kopgroep aan te sluiten. In de sprint had ik niet veel meer over. Dit was heel dicht bij een mooie overwinning, maar toch een mooie 2e plek. Ook ben ik drager van de groene sprint trui, en sta ik 2e in het algemeen klassement voor de gele trui. Verder staan we eerste in het ploegeklassement. Morgen de laatste etappe van 96 km. Zullen zien wat het brengt

 

Gisteren terug gekomen uit Isle of Man, een erg leuke meerdaagse gereden met mooie resultaten.

In de laatste etappe starten ik in de groene trui, een mooie ervaring erbij. Voor de start werd ik samen met de gele trui naar voren geroepen gevolgd door een luid applaus, dat gaat er toch even een zenuwachtige rilling over je rug heen, super gaaf.

Na de start wist ik me goed van voren te houden, de snelheid lag hoog en in de sprints voor de groene trui wist ik 3x 2 punten te halen en nog 1 x 1 punt. Mijn ploegmaten wisten goed de sprint voor mij aan te trekken en zo werd het iets makkelijker. Het lastige was alleen als er iemand wegreed en zo de punten mee pakten. Want mij lieten ze niet wegrijden omdat ik maar op 5 seconde van de gele trui stond. Hier wist een man van te profiteren en daarmee verloor ik op 2 punten na de groene trui, balen maar heb er zeker voor gestreden.

Uiteindelijk met de zelfde tijd als de gele trui gefinisht en dus bleef het algemeen klassement hetzelfde. 2e in het puntenklassement voor de groene trui, 2e in het algemeen klassement voor de gele trui, 1e in het ploegenklassement. Super genoten en Monkey town en mijn teammaten bedankt