Ga naar de inhoud

Lente koers Mazanzele Belgie

Vandaag mijn eerste koers gereden in België, 12 graden bij de start was toch wel erg aangenaam dus zelfs kort kort kunnen starten. Met 143 man aan de start en dus een drukke boel, dus vooraan zitten geblazen. Vanaf het begin goed opletten gekoerst en meerdere uitloop pogingen geprobeerd. Met nog 5 rondes van 8.7 km per rondje werd er een kopgroepje gevormt.

Ik zat goed mee en motiveerde de jongens om door te draaien. Maar een korte tijd later werden we weer door het peloton bijgehaald. In de laatste 3 rondes was er een renner die ver vooruit bleef rijden daaracht vormde wat groepjes van 3. Ik ben samen met 2 man weggereden uit het peloton en heb de groepjes opgeraapt om zo uiteindelijk een kopgroep van 15 man te vormen.

In de laatste 4 km sprong er een mannetje van davo weg op het klimmetje waar ik slim gebruik van maakte om hem als spring plank te gebruiken. Maar de wind tegen was echt te hard waadoor ik mijn poging twijfel achtig staakte en voor de sprint ging. Maar in de laatste 500 m omhoog werd ik op de kop gedwongen en met 400 m te gaan ging ik aan (eigelijk te vroeg maar eh leer je van), al snel kwamen er mensen overheen om met een mooie 8e plek de wedstrijd af te sluiten. Op naar de volgende race.