Ga naar de inhoud

Omloop van Borssele 1.1

Afgelopen weekend stonden er 2 koersen op het programma, E3 Harelbeke 1.1 en Omloop van Borssele 1.1, een zwaar weekend maar ik had er erg veel zin in:)

Ik keek al een tijd uit naar de E3 prijs en handhaafde me in het begin van de koers goed voorin maar de benen bleken al snel erg slecht, ik reed na de paterberg terug naar de eerste groep maar dit deed me de nek omdraaien wanneer ik de oude klaremont op draaide, Sinds toen alleen nog maar afgezien, een totale offdag, uiteindelijk als 60e gefinisht. Snel vergeten en en de ervaring meenemen.

Zondag stond ik dan aan de start van een 1.1 klassieker in Nederland, na 20 km merkte ik dat de benen een stuk beter waren als de dag ervoor. Als snel reed er een kopgroep weg maar ik bleef rustig want ik verwachte dat dit veel te vroeg was. Uiteindelijk nam ik toch maar een paar keer het peloton op sleeptouw om de voorsprong te verkleinen.

En na 85 km was alles bij elkaar en toen sprong ik weg met een kopgroepje van 12 man, we reden prima door em uiteindelijk pakte we max van 1 min voorsprong, in de laatste ronde wist er een man weg te springen. Ik reageerde te laat en wou mezelf niet oprijden naar hem toe met iedereen in mijn wiel. Uiteindelijk in de laatste km vol gas gegeven en een klein gaatje gepakt op de groep. Een man sloot aan en vervolgens wist ik de sprint van hem te winnen. Een mooie 2e plek ik een grote klassieker, zo sluit ik het weekend toch heel mooi af.