Ga naar de inhoud

Ronde van Twente

Gisteren de klassieker ronde van Twente gehad. We moesten 2 grote rondes van 35 km afleggen met daarin een klim en daarna nog een plaatselijk rondje rijden van 5 kilometer. Rond de 40e plek gestart en na een halve ronde goed voorin meegekoerst, uiteindelijk viel er een leidende koppeleton van zo een 35 man waar ik dus ook bij zat.

Door de warmte werd er toegestaan om een bidon te wisselen en die wissel ging dan ook super goed. Ik met 40 km/uur die bidon vlug aanpakken en de lege eruit gooien. In de 2e ronde kon ik goed vooraan mee en werd er ook een paar keer weggereden waarbij ik een keer in de ontsnapping betrokken was werden we voor de klim weer teruggepakt. In het begin van de afdaling schruift de nederlands kampioen voor me ineens vol naar rechts terwijl mijn voorwiel daar zit dus ik kan net me fiets onder controllen houden maar ga toch vol de kant in en moet stoppen.

Daarna vol in de achtervolging gegaan, uiteindelijk in het laatste stuk van de afdaling terug bij de groep gekeert. Maar dan ineens hoor ik een knal super harde knal en stuurt me stuur automatisch naar rechts vol de berm in ‪‎klapband‬ in vlug gestopt voorwiel eruit gehaald en met me wiel omhoog gaan staan langs de kant, vlug daarna komt de matriaal wagen langs maar die rijd me gewoon vol voorbij. De 2e groep passeert en daarachter bevind zich nog een matriaal auto die gelukkig wel stopte. Voor dat er weer een nieuw voorwiel in zat was ik al weer 30 seconde verder.

Daarna reed ik achter de auto met vollesnelheid terug naar het 2e peleton en riep ik naar de man in de auto ´ik zat in de eerste groep dus breng me daarheen!  Ik in me ééntje die hele 2e groep voorbij gecrost wil de auto me niet meer helpen, vlak daarna ging ik de plaatselijke ronde in en probeerde ik nog weg te rijden van de 2e groep maar iedereen ging in me wiel zitten. Uiteindelijk 65 geëindigd maar er had veel meer in gezeten zonder de pech ‪‎ronde van Twente