Ga naar de inhoud

Ronde van Zutphen 2017

  • door

Afgelopen woensdag weer mijn eerste race gereden, de ronde van zutphen.

Een mooi rondje van 1 km lang met zo een 200 m kasseien in het pacours. Erg genoten om weer lekker mee te kunnen trappen in het peloton. De hele koers goed van voren gezeten en verschillende premies meegepakt. Met 12 ronden nog te gaan een demarrage geplaatst maar na 2 ronden merkte ik dat ik geen ruimte kreeg en dus liet ik me terug zakken. Met 5 rondes nog te gaan ontstond er een kopgroep van 2.

Toen probeerde Arnoud witsenburg (waarmee ik meereed naar de koers) naar de kopgroep toe te springen maar in de laatste ronde werd hij gegrepen en sprong iemand over hem heen, ik probeerde naar hem toe te springen en het peloton te ontvluchten. Ik pakte de nummer 3 net niet terug maar wist wel net voor het peloton op een 4e plek te eindigen. Mooie start van het 2e deel van het seizoen.