Ga naar de inhoud

Ster van Limburg. 2018

Gisteren de laatste etappe gereden, een erg zware race van 118 km lang met 2 stijle bergjes erin.

Voor de klim was er nog een tussensprint voor de rode trui. Ik zat goed gepositioneerd maar dacht dat we nog een klein stukje verder moest maar tot mijn verbazing reden we op de moment over de steep heen, echt stom zat op de 5e positie. Ik had me vergist en pakte daardoor geen punten, balen maar blijf toch mensenlijk

Op de klim wist ik bij de eerste groep te blijven maar helemaal boven op wisten 8 man weg te rijden en ik was al helemaal stuk aan hrt gaan en kon de aansluiting net niet maken. Op weg naar het plaatselijke pacours probeerde we met de groep terug te rijden maar dit mislukte.

Even later wisten er nog 6 man weg te rijden uit onze groep en toen werd het toch echt sirieus, als ik mijn algemeen klassement wou verdedigen moest ik gaan rijden. Heb alles geprobeerd, meerdere keren de groep op de kant gezet met uiteindelijk succes waardoor we met 6 man wisten weg te komen.

Jammer genoeg werden we 8 km voor de streep teruggepakt en in de laatste km heb ik dan nogmaals geprobeerd om weg te komen maar 500 m voor de streep werd ik gegrepen en in de sprint was alles op. Uiteindelijk 33e in de etappe en hierdoor 12e in het algemeen klassement geworden. Jammer genoeg ook de leiding over de rode trui verloren, balen maar het was al een hele mooie ervaring om er in te rijden. Ik wil mijn team bedanken voor de goede verzorging en mooie ervaringen Aankomende zaterdag weer een mooie klassieker in Belgiรซ dus het volgende doel is al gesteld

 

30 maart 2018
Gisteren de 2e etappe gereden van 127 km lang, vanaf de start goed vooraan gereden maar 5 km voor de eerste kasseieklim schoot iemand ketting eraf waardoor ik stil stond. Vlug weer naar voren gereden em net op tijd vooraan om asl 5e aan de kasseien de beginnen. Kon me plek goed behouden en zo wist ik in de eerste groep weg te rijden van ca 30 man.

Na 60 km wist ik nog slim wat punten mee te pakken voor de tussensprint trui en even later op de plaatselijke rondes wisten er 5 man weg te rijden, even niet goed opgelet maar toen de groene trui erheen wou springen wist ik het gat naar hem te dichte.

Vervolgend werd het gat dicht gereden en wisten er nog 2 man van de kopgroep voor te blijven met 6 sec voorsprong. Uiteindelijk in de sprint van onze groep nog een mooie 7e plek weten te bemachtigen en dus totaal 9e in de etappe. En omdat ik 2e sta in het tussensprint klassement en de drager ervan in het geel rijd mag ik de rode punten trui aan ๐Ÿ™‚

29 Maart 2018
Vandaag de eerste etappe in de ronde van Zuid-limburg gehad, een proloog van 5.8 km.
Jammer genoeg werd mijn fiets 2 keer afgekeurd maar gelukkig schoot me ploegleider me te hulp en werd me stuur meer naar beneden gezet waarom het toch werd goedgekeurd. Me warming up liep hierdoor nogal in de soep maar ondanks dat wist ik toch nog een mooie tijd neer te zetten, wat resulteerde in een 7e plek van de 150 man in dit internationale veld. Eeg tevreden morgen de 2e etappe van 127 km, op naar morgen! #knallen