Ga naar de inhoud

Ster van Limburg

Vandaag mijn eerste koers in België verreden, de Ster van Limburg. Het parcours van te voren goed bestudeerd en goed op de windrichtingen gefocust. Goed voorin gestart van de 139 starters. Na 2 km kwamen we in het open veld en kregen we windkracht 6 van de zijkant waardoor het peloton al vlug in verschillende stukken brak.

Na 10 km bevond ik me in de kopgroep man zo ruim 40 man. Het ging van op de kant dus moest je goed van voren blijven. Zelf 3 keer verkeerd komen te zitten en dan was het ook overleven maar wel erbij gebleven tot km- 50. Jammer genoeg zat ik voor de vierde keer verkeerd toen het op de kant ging en hier door moest ik van de kopgroep lossen.

Met 5 man in de achtervolgen op de kopgroep van nog maar 19 man. In dit groepje werd slecht samengewerkt en deed ik merendeels al het kop werk en dit kwam me zwaar te staan wanneer ik moest gaan sprinten, toch een mooie plek overgehouden aan me eerste koers in het buitenland. 24 van de 139, 7e Nederlander.

Toch denk ik dat er meer had ingezeten als ok iets slimmer koerste maar dit is ervaring op doen.
nu op naar volgende week voor me 2e klassieker in België