Ga naar de inhoud

Ster van Zuid Limburg

Mijn seizoen al 1e jaars junior verloopt met vallen en opstaan dit jaar, na het mooie traingskamp in Loret de Mar was ik goed in vorm maar door een knieontsteking moest ik per direct 3 weken de rem erop houden.

Sinds 2 weken weer vol in de koers maar er is wel wat schade kwa conditie opgelopen. Al met a toch al een mooie 2e plek weten te behalen in rund um Steinfuhrt 🙂 en dit weekend stond de meerdaagse ster van zuid limburg in België op mijn programma.

De eerste etappe verliep in het begin erg goed en ik wist goed in de aanvallen mee te zitten, na 70 km koers kwamen we voor de 2e keer over de slecht liggende kasseien en stond ik geparkeerd. Het hele peloton kwam voorbij en ik moest me weer terug vechten naar het peloton. Even later weer aangesloten en weer snel naar de voorkant van het peloton gereden.

Toen gingen we de 4 laatste plaatselijke rondes in. Me benen begonnen al een beetje vermoeid te spreken maar ik luisterde maar niet en trapte vol goede moed door. Bij nog 10 km te gaan greep ik naar me bidon en precies op dat moment sprong er bij iemand voor mij zijn bidon uit zijn houder en de bidon kwam recht voor mijn wiel. Geen controle over mijn stuur en ik was weg, al schuivend over de grond met als gevolg 5 man later over me heen glijderd. Mijn achillespees kreeg een opdonder en mijn linkerkant onder de schaafwonden. De ploegleider kwam en ik kon niet meer door.

Ik wou de volgende dag proberen om nog te mogen starten maar dan had ik in de laatste plaatsenlijke ronde moeten vallen.. precies 3 km verder van de 126 km die we moesten afleggen. Pech zucht, het hoort erbij maar fijn is het niet. Volgende week de E3 harelbeke, maar eerst goed herstellen van mijn zeer gekneusde hand en van de schaafplekken

ronde-limburg ster-limburg