Ga naar de inhoud

Tour de himelfahrt Denemarken meerdaagse

Vanmorgen de eerste etappe gereden van tour de himelfahrt, helemaal achterin gestart maar na 10 km kon ik me goed van voren laten zien.

Een erg heuvelachtig terrein met veel kleine klimmetjes en afdalingen. We hadden 50 km te rijden. Na de helft van de koers ontstond er een kopgroep met 13 man, ik zat mee in deze groep en we hadden 30 seconde voorsprong.
Op het eind nog een paar keer gedemarreerd maar niet weg kunnen blijven, in de laatste afdaling kwamen ze te hard over me heen waardoor ik niet goed me sprint kon beginnen. Op het eind nog snel de laatste bocht proberen in te sturen maar dit ging mis en daardoor moest ik in de remmen, jammer genoeg hier door niet goed mee kunnen sprinten maar wel strijd ik nog mee om de gele trui, vanavond weer een wedstrijd nu 12e van de 135

Gisteren avond de 2e etappe van tour de himelfahrt gereden, op dit moment stond ik 12e in het klassement. Het ging mrt een hard en het rondje bestond uit alleen maar klim en daal werk. Al snel zat de verzuring goed in de benen maar toch blijven knokken en 10 gefinisht, nu 11 e in het klassement met 12 seconde a achterstand op de nummer 1. Vandaag tijdrit van 13 km en avonds nog een etappe van 35km. Dat word afzien in de tijdrit
himefaart 1

2 dagen geleden de 3e etappe van tour de himelfahrt gereden, dit was een tijdrit van 12,8 km. Voor de eerste keer goed ingereden op de tacx en daarna naar de start gereden.

De tijdrit ging erg goed bij mij alleen het was jammer genoeg niet snel genoeg om goed te blijven staan in het klassement, ik behaalde een 32e plaats en werd daalde nu van de 11e plek naar een 24e plek in het klassement. Maar opgeven ho maar, er waren nog 2 etappes te rijden

Die avond volgde etappe 4, hierin zat een klein klimmetje en er moest 31 km worden verreden over een parcours van 5 km. Ik voelde me nog erg fris en dus had ik bedacht om weg te rijden in de laatste ronde op het klimmetje alleen doordat het meidenpeloton 1 minuut voor ons starte en wij hun in haalde werd het erg chaotisch, veel valpartijen volgde.

Ik kon de situatie in het peloton niet meer overzien en voor in de groep reden er 2 man weg en bouwde een enorme voorsprong uit. Een ronde later hoorde ik pas dat er 2 mensen met een minuut voor lagen. En daarna dacht ik dat we nog een ronde moeste maar toen bleek het al de laatste ronde te zijn. Eenmaal over de finish besefte ik dit pas, en daarom baalde ik enorm.

Een dag later volgde de koningsrit, etappe 5 met maar liefs 103 km te rijden en een pittige klim erin. De benen voelde wel erg moe aan maar daar moest ik gewoon even door heen bijten. Nadat we 3 rondes gereden hadden begon het aftellen van de renners die het niet meer aankonden. Er waren ondertussen al 2 renners weg gereden, ik probeerde er nog heen te rijden maar dit ging niet lukken in me eentje dus liet ik me weer terug zakken.

Op een gegeven moment werd het op de kant gegooid en hierdoor reden er een groep van 14 man weg, ik miste de slag en kwam dus in de 2e groep terecht, mijn ploegleider riep naar Me’dit is al de 2e keer dat je de slag mist’ en dat was waar. Dus besloot ik zelf na 78 km een aanval in te zetten net voor de zware berg. Ik kwam weg met een andere Deen. Goed samen gewerkt maar in de laatste ronde kreeg hij het lastig toen we voor de laatste keer de zware klim op moesten, ik plaatste meteen een aanval waardoor hij het niet meer aankon en geparkeerd stond. Dus de laatste 10 km reed ik in me eentje.

De kopgroep kwam in zicht en het gat werd steeds kleiner, jammer genoeg er toch niet meer bij gekomen maar toch een mooie 15e plek behaald en uiteindelijk van de 24e plek naar de 15e plek in het klassement gedaald dus super blij mee. Jammer genoeg door een misverstand met de tijd niet meer op het podium gestaan, dat was erg balen maar wel genoten van deze mooie ervaring: )

 

himmelfart 2