Meteen naar de inhoud

Wim Hendriks trofee 2016

Gisteren stond de Wim Hendriks trofee op mijn programma, erg uitgekeken naar deze kaseien klassieker.

Eerst 2 uurtjes heen gereist en daarna klaargemaakt voor de start om 2 uur in Terneuzen. Niet heel goed geloot maar ik kreeg het goed voor melkaar om snel van voren te zitten.

De eerste 5 km werd het snel op de kant gezet maar ik was sterk genoeg om snel naar voren te schuiven voor de eerste kasseien strook. Al snel was er een kopgroep van ruim 38 man gevormt. Lekker voorin meegedraaid en na ruim 15 km bleven er nog maar 18 man in de kopgroep over.

Na de grote ronde werden er 5 plaatselijke rondes gereden van 13 km. net voor de laatste ronde werd het op de kant gegooid waardoor ik moest lossen, ik kreeg een achterstand van 15 seconde op de kopgroep maar ben daarna doorblijven vechten waardoor ik weer na 6 km terugkeerde in de kopgroep.

Na 5 km volgde de laatste 2 kasseien stroken. Doordat ik hier te ver van achtern zat moest ik hierna weer lossen toen het voor me op de kant werd gegooid. Samen met 1 jongen werd ik gelost, maar deze jongen reed ik al snel uit mijn wiel en ik bereikte solo de finish. Een mooie 15e plek bereikt van de 144 starters. Erg genoten van deze zware race en erg tevreden.

De benen voelde goed en het doorzettings vermogen is er nu alleen nog iets slimmer koersen waarneer het op de kant word gezet.