Ga naar de inhoud

Zuiderzee ronde

Vandaag de klassieker Zuiderzee ronde gehad. Zoeen 165 deelnemers aan de start. Bijna als laatste geloot voor de start maar in de neutralisatie goed naar voren kunnen rijden. Nadat de neutralisatie voorbij was zat ik goed voorin het peloton. Na zo een 10 kilometer ging het volop op de kant en kon ik me goed van voren houden. Achter mij brak het peloton in 2 en ik kon mee met de kopgroep van zo een 30 man. Goed meegereden en uiteindelijk een maximale voorsprong van zoeen 2 min 25 gekregen.


Na 80 km koers werd het nog een op de kant gegooid waardoor ik moest lossen van de kopgroep, hierna alle zeilen bij gezet en de achtervolging ingezet. Na 1 km weer terug bij de kopgroep gekomen. Met nog 19 man in de kopgroep gingen we de finale in, op het laatst werd er even wat minder hard ge koers en meer naar elkaar gekeken.

Uiteindelijk met nog 3 km te gaan proberen weg te rijden maar ik werd als snel terug gepakt en toen in de sprint zat ik te ver van achteren. Uiteindelijk 18e geworden van de 165 deelnemers.

Vandaag was ik dichtbij en nu op naar volgende week.

 

zuiderzee 2